Vendégház Idézet
Arany vonal
Elérhetőség:
Kedves néni vendégháza
Cím:
3263 Domoszló, Sport út 3.
(Korábbi Ságvári E. út)
Telefonszám:
30/364-9829
E-mail:
info@kedvesneni.hu
Adószám:
72789371-1-30
OTP SZÉP kártya logó
MKB SZÉP kártya logó
K&H SZÉP kártya logó
Kedves néni vendégháza Domoszló

Ki is valójában Kedves néni?

Domoszlóra, mint annyi más kis lélekszámú falura igaz az, hogy az emberek mindannyian ismerik egymást. Ezen túl egymásnak neveket adnak (úgynevezett ragadványnevek), amik az idők során akár generációkon keresztül is öröklődhetnek. Sok ilyen esetben már senki nem tudja, hogy honnan származik, miből ered egy ilyen név, mégis mindenki használja. Domoszlón, egykor a Ságvári út 3. szám alatt lakó Bánszki Annát hívták a falubeliek Kedves néninek. Sokan vannak, akik a valódi nevét nem is ismerték, mindenki csak ezen a néven szólította.
Kedves néni 2006-ban húnyt el, 96 éves korában. Az örökösei viszont úgy döntöttek, hogy nem kívánják megtartani a néni házát, így került a jelenlegi tulajdonosához, névszerint Lukovszki Imrénéhez. A vendégfogadó a nénire való emlékezésként kapta a Kedves néni vendégháza nevet.

Miért vendégház?

Mindenki arra törekszik, hogy minél jobb életkörülményeket teremtsen magának és családjának. Domoszlón általános, hogy az emberek másodállásban, kiegészítő tevénykenységként különféle "vállalkozásokat" folytatnak. Ez elsősorban a mezőgazdasági termelésben nyilvánul meg (szőlő, málna, szeder, egyéb gyülölcsök, szántó, stb...). Az elmúlt években emellett elindult egy másik lehetőség is a vidéki jövedelemszerzésre, ez pedig a falusi turizmus. A helyi adottságokat kihasználva jó néhányan amellett döntöttek, hogy belevágnak egy efféle vállalkozásba. Ezt a tevékenységet elősegíti a szép környezet, a falu jó adottságai, valamint a falu vezetése is egyre több, vendégcsalogató programot szervez. Amikor lehetőségünk nyílt a parasztház megvásárlására, akkor a családunk is úgy döntött, hogy a megfelelő felújítás után, ez a ház is vendégfogadóként üzemeljen.

Felújítás

Rengeteg tennivaló volt. A házba nem volt bevezetve a víz, a fűtés is csak egy szobában volt megoldott. Az elektromos vezetékek is teljes cserére szorultak. A hátsó rész (kamra) kihasználatlan volt. Így jutott birtokunkba a ház, amikor 2006. júliusában megvásároltuk.
A felújítás 1 évet vett igénybe. A házban két teljesen különálló rész került kialakításra. Az első, nagyobb rész két szobából, egy konyhából és egy fürőszobából áll, míg a hátsó rész apartman jellegű, egy szobából és egy fürdőszobából áll, a szoba egyik részén került kialakításra főzésre alkalmas teakonyha (elektromos főzőlap, hűtőszekrény, mosogató).
Igyekeztünk a felújítást úgy elvégezni, hogy külsejében a ház megtartsa egyedi, régies hangulatát, a belső körülmények viszont minden mai igényt kielégítsenek. Épp ezért történt az első homlokzat teljes cseréje, új faanyaggal, a régi motívumok felhasználásával; a tornácnál is megmaradt a régi fa korlát, valamint színeiben is a hagyománykat őrzi a ház.
A munkáknak még koránt sincs vége. Jövő évben tervezzük az udvar hátsó részére egy fedett nyársalásra, bográcsozásra alkalmas terület kialakítását, valamint az udvar parkosítását.

Férőhelyek

A vendégházban egyszerre 10 fő számára tudunk helyet biztosítani. Az első részben hét fő (nagyszoba: 4 fő, kisszoba: 3 fő), míg a hátsó részben 3 fő szállásolható el.
Ajánlatunk szerint a hátsó részt kínáljuk párok számára, míg az első rész inkább családoknak, vagy nagyobb társaságoknak ideális választás. 8 fő felett kedvezmények illetik meg a vendégeket. A vendégéjszakák árairól itt kaphatnak tájékoztatást.

Felszereltség

  • Szobák: különálló konvektor, laminált padló, kényelmes ágyak, szekrény, lámpák.
  • Fürdőszobák: zuhanyfülke, mosdókagyló, wc
  • Konyha: gáztűzhely, mikrohullámú sütő, szükséges tányérok, edények, főzőeszközök
  • További eszközök: TV mindkét részben (kábeltv)

További információért lépjen kapcsolatba a szállásadóval! Szeretettel várjuk a vendégházunkban!