Vendégház Idézet
Arany vonal
Elérhetőség:
Kedves néni vendégháza
Cím:
3263 Domoszló, Sport út 3.
(Korábbi Ságvári E. út)
Telefonszám:
30/364-9829
E-mail:
info@kedvesneni.hu
Adószám:
72789371-1-30
OTP SZÉP kártya logó
MKB SZÉP kártya logó
K&H SZÉP kártya logó
Kedves néni vendégháza Domoszló

A domoszlói vendégházak ajánlataiból

Öröm számunkra, hogy elmondhatjuk: Domoszlón a falusi vendéglátók együttműködnek. Ez több dologban is jeletkezik: megalalkult egy civil szervezet, ami összefogja a falusi szállásadókat, lehető téve ezáltal olyan programok megszervezését, ami minél több vendéget csalogat a faluba. Szokás emellett, hogy ahogy lehet segítik egymást a szállásadók, illetve a vendégek más vendégházak szolgáltatásait is könnyen igénybevehetik.

Az alábbiakban próbáltuk összegyűjteni a domoszlói vendégházak különleges szolgáltatásait:

 • Tarjánka-szurdok
  Túra a Mátrában: Két vagy akár több vendég részvételével kirándulhatunk az erdőben. Ezeket a túrák elsősorban az Öregház Vendégház keretein belül valósulnak meg Gyurkó Péter vezetésével. A legkeresettebb cél kétségtelenül a Tarjánka-szurdok (ld. jobbra). A Tarjánka-patak a völgyét az idők során kivájta, kis szudokká alakítva át. A híres Rám-szakadék kicsinyített, csöndesebb változata található a falu határában.
  Másik gyakori túracél a kék túra vonalán található Domoszlói-kapu, ami az Oroszlánkő vár tövében van. Ez itt egy turistaút-csomópont, innen többfelé vezethet a séta: Recsk, Parád, Markaz vagy visszafelé Domoszló.
  Indulnak még túrák a Mária-képhez, a Kolibiszkára, a Kis-kőre.
 • Lovaskocsizás: Janesz Vendégház ajánlata.
 • Szüret és egyéb betakarítások: Amennyiben a vendégeknek kedvük tartja részt vehetnek a szüretben. Ennek ideje évenként változhat, akár már augusztus közepén elkezdődhet, és eltarthat egészen október végéig. A vendégkek megtakinthetik, hogy milyen hangulatban zajlik "modern szüret".
  Az év különböző részeiben is nyílik alkalom a vidéki munkákra: májustól sorban érik az egres, a málna, a cseresznye, a fekete és piros ribizli, a barack, a szeder, a szilva majd végül a szőlő is. Természetesen a vengégek annyit ehetnek a gyömülcsökből, amennyi csak beléjük fér.
 • Betyárok
  Domoszlói Örökség Kulturális Egyesület ajánlata: A civil szervezet domoszlói fitalaságot tömöríti. Különböző kikapcsolódási és kulturális lehetőségeket biztosít mindenkinek. Az egyesület fő pillére a 2006-ban 20 éves jubileumát ünneplő Jázmin néptánccsoport, akik az ország több tája mellett jártak már Franciaországban, Németországban (Kultúrák Karneválja), Lengyelországban, Csehországban, Szolvákiában, Erdélyben is. Kisebb-nagyobb társaságoknak a tánccsoport is vállal fellépéseket.
  Az egyesület másik szolgáltatása egy igaz mátrai betyáros fogadtatás!
  A hagyományok és történelem szerelmesei kipróbálhatják íjásztudásukat is.